15.12.13

15. LUUKKU

Viidennestätoista luukusta pompahtaa esiin....:
KAKKUOHJE
-Pikkusiskollani oli joulukuunalussa synttärit ja tein hänelle kakun,joten päätin
tehdä siitä ohjepostauksen tähän luukkuun!:--)



Kakkupohja:

Taikinaa tulee sellaisen ison vuoan verran. Kuva myöhemmin.

Ainekset(en laita kaikkiin määriä koska ne selviää myöhemmin):
7 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(mustaa elintarvikeväriä)

vuokaan:
margariinia
mannasuurimoita


1. Riko 7 kananmunaa laseihin.Minulla tuli n. 1½ isoa lasillista.

2. Laita sokeria saman verraan. Tässä tapauksessa siis 1 ½ lasillista.

3. Vatkaa sokerija kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

5.Voitele vuoka.

6. Jauhota vuoka mannasuurimoilla.

Tältä näyttää kuohkea sokeri-kananmuna vaahto.
7. Mittaa jauhoja saman verran kuin sokeria. Perunajauhoja 1/3-1/4 koko jauhomäärästä,
loput vehnäjauhoja. Tässä tapauksessa yksi lasillinen vehnäjauhoja ja puolikas perunajauhoja.
Lisää 1 ½ tl leivinjauhetta.

8. Sekoita jauhot varovasti vaahdon sekaan.

9. Jos haluat värjätä taikinan värjää se nyt,ennen vuokaan laittamista!(hehe kokilla kävipieni unohdus...)
10. Sitten kaada taikina vuokaan. (unohduksen takia laitan elintarvikevärin vasta nytten...)

11. Paista kakkupohjaa n. 45 min. Riippuu kakun koosta.

Täyte ja päällynen:
Ainekset:

vadelma kivennäisvettä
mansikkahilloa
1-3 banaania
4 dl kermavaahtoa
(mustaa elintarvikeväriä)
karkkeja koristeluun(tai muita koristeita)

1.Leikkaa kakku 2-3 kerrokseen.

2.Kostuta kakku vadelma kivennäisvedellä.

3. Levitä mansikkahillo pohja kerroksen päälle. Leivitä myös banaani viipaleet.
Tee tämä sama muille kerroksillekin,paitsi ylimmäisen vain kostutat.

4. Vatkaa kermavaahto. Lisää elintarvikeväri.


5. Levitä kermavaahto kakun päälle ja reunoille.


6.Koristele. Tai älä;)







Joidenkin makuun koristelu on liikaa,mutta minun ei!:-----D


Mielipiteitä? Aiotteko kokeilla,teettekö kakut itse vai ostatteko valmiina?(--:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita, mutta muista hyvät käytöstavat! Julkaisen vain asialliset. Kiitos!:)