28.10.14

Blogikuukausi- 28.10.

Millainen on ystävä? Tai kaveri?
Tällaisia kysymyksiä oon pohtinu aika paljon viime aikoina ja niiden merkitys ja tärkeys on lisääntynyt tässä muutaman vuoden aikana.

Nuorempana(ihan ku oisin muka vanha...) luokittelin ihmisiä todella helposti kavereiksi ja ystäviksi,mut eihän siinä oo mitään järkeä! Nykyään voisin sanoa omistavani vain muutaman ihan kunnon ystävän, koska en halua pettyä, jos en ole pohtinut suhdetta ihmiseen paljon.

Minusta ystävä on sellainen, joka kuuntelee oli asia mikä tahansa ja tulee puhumaan minulle oli asia hänelläkin mikä tahansa. Eli tärkeää on molemmin puoleinen luottamus. Ystävä muistuttelee niin sanoin kuin teoin ystävyydestä. Ei siis vain riitä, että kertoo kuinka tärkeä toinen on,jos ei ole aikaa vaikka vaan hengailla. Ystävä voi myös olla täysin rehellinen asiasta kuin asiasta ja auttaa kun apua tarvitaan. Ystävän kanssa nauretaan ja itketään. Ystävän ei tarvii aina olla esim. koulukaveri. Ystävä voi olla myös esim. äiti tai vaikka pappa,

Kaveriksi luokittelen henkilöt,joiden kanssa voi viettää aikaa sen kummemmin miettimättä,mutta siitä suhteesta puuttuu jotain ns. syvempää. Kaverille ei tule kerrottua niitä ihan syvimpiä ja synkimpiä ajatuksia. Kaverin kanssa tulee naurettua yhteisille inside-vitseille ja hänen kanssaan vietetään välitunneilla aikaa.

Luottamus on ehkä tärkein asia minulle ystävyyssuhteissa. Jos koen,että ihmiseen ei voi luottaa tuskin suhde etenee yhtään mihinkään. Mulla on luottamuksen kanssa vähän tyhmä juttu.. Luotan ihmisiin niin kauaa kuin se petetään eli sitten tiedän vasta kun napsahtaa.

Ois kiva kuulla miten te määrittelisitte ystävän ja kaverin eron,vai onko niillä eroa..:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita, mutta muista hyvät käytöstavat! Julkaisen vain asialliset. Kiitos!:)