7.8.15

Helppo ja herkullinen pumpulikakku

Pitkästä aikaa tulin jakamaan herkullisen reseptin. Tänään vuorossa on siis pehmeä ja suussasulava pumpulikakku!

Ainekset:
4 Kananmunaa
3,5 dl sokeria
3 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
250g voita tai margariinia

Lisäksi vuokaan voita/margariinia ja korppujauhoja/mannasuurimoita.


1. Voitele vuoka ja päällystä sisällys korppujauhoilla tai mannasuurimoilla. Ja laita jo tässä vaiheessa uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita kuivataineet keskenään.
4. Sulata voi tai margariini.

5. Lisää kuivataineet vaahtoon varovasti sekoittaen.
6. Lisää voi kiehuvana vaahtoon. Sekoita hyvin.
7. Paista pumpulikakkua uunin alimmalla tasolla n.1 tunnin ajan.

Valmis pumpulikakku on ihanan pehmeää ja suussasulavaa! Tässä tapauksessa ulkonäkö ei ole kovinkaan kaunis,mutta maku oli ihana ja sehän on se pääasia...;)

Oletko ikinä kokeillut pumpulikakun leipomista tai maistanut sitä? Tykkäätkö leipoa?:)

**************************************************************************************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita, mutta muista hyvät käytöstavat! Julkaisen vain asialliset. Kiitos!:)