29.7.15

Pohdintaa aknesta ja iho-ongelmista

Aiemmin olen täällä blogissa kertonut,kun avauduin facebookissa iho-ongelmista,kun törmäsin tähän kuuluisaan videoon ja pisti vihaksi ihmisten ilkeys:


Kirjoitin tekstin aika vihaisena ja aikalailla kaiken mitä mieleen tuli,enkä mennyt tarkistamaan mitään tieteellisiä faktoja,nämä ovat minun henkilökohtaisia kokemuksia, joita kenelläkään ei ole oikeutta aliarvioida. Toivon,että tekstini herätti edes jotain ajatuksia ja ehkä myös ymmärrystä siitä,että iho-ongelmat ovat paljon enemmän kuin näppyjä naamalla. Olkaa ihmiset kilttejä kaikille,myös itsellenne!<3

Haluan myös tällä blogilla ja youtube kanavallani tuoda esille,sitä että myös iho-ongelmaiset voivat nauttia kauneudesta ja meikkaamisesta,eikä sitä tarvitse aina linkittää huonoon itsetuntoon. Kauneusbloggaajan tai -tubettajan ei tarvitse omistaa täydellistä ihoa tai mitään muutakaan mahdotonta, Ole vain rohkeasti oma itsesi!

"Todella vahva ja pysäyttävä video, vaikka itsekin kyllä tiedän mitä on elää kun on "huono" iho ja mitä se tekee ihmiselle,kun kärsii iho-ongelmista. Akne sattuu sekä fyysisesti,että henkisesti. Jotkut väittää,että akne on vain pinnallista ja jos siitä haluaa eroon on pinnallinen ihminen ja välittää vain ulkokuoresta. Kokemuksesta voin kertoa,että ei pidä paikkaansa! Akne nakertaa itsetuntoa ja varsinkin jos siitä saa kuulla ulkopuolisilta todella ilkeään sävyyn. Yläasteella varsinkin vaikenin tästä ongelmasta sillä siitä ei puhuttu silloin juurikaan,enkä edes tiennyt miten ja mistä saisin apua siihen ja jotenkin olin jostain saanut mallin,että ei voi olla kaunis jos on iho-ongelmia,että se tekee ihmisestä huonomman.Ikinä, EI IKINÄ, kenenkään saa antaa luulla niin,eikä kuulla sitä keneltänään! Aknen kanssa oppii kyllä ajan kanssa elämään ja aina ei sitä muistakaan,miltä kasvot näyttää,mutta välillä tulee huonoja päiviä kun turhauttaa ja häpeää kasvojaan ja tekisi mieli jäädä kotiin ja piilottaa ne ihan täysin eikä lähteä ikinä ihmisten ilmoille. Itse olen elänyt monenmonta vuotta aknen kanssa ja se oli estää mua hakemasta opiskelemaan mun unelma ammattia,kosmetologia. Kerran päätin,että ihan sama mitä muut ajattelee, voin aivan hyvin olla kosmetologi vaikka kärsinkin iho-ongelmista, eihän ulkonäkö ole ammattitaidosta pois? Ei ole. Minusta se on tietyssä mielessä plussaa,että tiedän miltä "huono" iho tuntuu kaikenkaikkiaan, samasta ongelmasta kärsivien voi olla helppo tulla hoidattamaan ihoaan,kun tietää että ei varmasti saa kuulla ilkeää valitusta "kuinka olet päästänyt ihosi näin hirveään kuntoon" ja että kosmetologi tietää mitä hän käy läpi. Tietenkin ennakkoluuloiset ihmiset voivat ajatella,että kerta en saa omaa naamaanikaan kuntoon miten saisin asiakkaan. Aknelle ei voi mitään(eri asia pienet epäpuhtaudet), ei sitä voi päättää onko ihmisellä akne vai ei,se on ihosairaus. Tietenkin on asioita jotka voivat altistaa siihen sairastumiseen ja voihan aknea hoitaa ja siitä voi päästä eroon,mutta se saattaa olla todella pitkä ja kivulias prosessi se ei tapahdu sormia napsauttamalla. Itsekin olen pahimman ohi jo päässyt, enää poskissä näkyy arpia ja stressinäppyjä leuassa ja poskilla. 

Minulle yksi apu aknen ja ihon kunnon hyväksymiseksi osaksi itseäni ja olematta häpeilemättä kasvojani oli,kun aloin seurailemaan kauneusaiheisia blogeja/tubettajia ja olen törmännyt muutamaan jotka ovat kärsineet tai kärsivät aknesta ja silloin tajusin,että en oo yksin tän ongelman kanssa,uskokaa tai älkää on paljon ihmisiä joilla on iho-ongelmia,mutta moni häpeilee ja peittelee asiaa. Kun pikku hiljaa aloin olla häpeämättä kasvojani niin paljoa ja sain rohkeutta alkaa ottaa selvää mitä apua akneen on saatavilla ja kokeilin eri keinoja,mun kasvojen ihon paraneminen alkoi. 


Ärsyttää vaan nykyään se kun esimerkiksi kouluissa ei puhuta aknesta sen enempää kuin mainitaan,todella moni painii tämän asian kanssa ja lisätieto aknesta ei olisi yhtään pahitteeksi. Kun tänään törmäsin tähän videoon,niin tuli jotenkin tarve kirjoittaa tämä oma kokemus ja näkökulma ja tehdä tietoinen päätös siitä,että "huono" iho ei määritä minua ihmisenä sanoi muut mitä tahansa! 

Te,jotka kärsitte aknesta tai muusta iho-ongelmasta, älkää välittäkö ulkopuolisten kommenteista,akne ei huononna teitä ihmisenä eikä tee teistä rumia, OLETTE KAUNIITA JA UPEITA! Hymiö smileTiedän,että monikaan ei varmasti tule ikinä ymmärtämään mitä on kokea akne tai joku muu ihosairaus,mutta toivon että jokainen oppisi miettimään kahdesti ennenkuin kommentoi toisen ulkonäköä(ihan yleisestikin),sanat satuttaa!"

3 kommenttia:

 1. Tosi hyvä postaus! Kun katoin ton videon se oikeesti pysäytti, melkein aloin itkemään ton videon lopussa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anni!:) Toi on oikeesti todella pysäyttävä ja surullinen video,että ei ollu täälläkään kyyneleet kaukana:)

   Poista
 2. ♥ Oot niin hyvä kirjottamaan tälläsiä :3

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita, mutta muista hyvät käytöstavat! Julkaisen vain asialliset. Kiitos!:)