17.12.16

Ammatillinen esikuva

Hei pitkästä aikaa!


Tein äidinkielessä haastattelun omasta ammatillisesta esikuvastani ja ajattelin liittää sen myös tänne sillä opiskelenhan kauneudenhoitoalaa ja haastateltavani on todellakin seuraamisen ja tutustumisen arvoinen ihanuus. <3
Meliina Savela
Meliina Savela on 29-vuotias kauneudenhoitoalan yrittäjä Turussa. Alun perin hän on kotoisin Vaasasta. Harrastuksiin kuuluu meikit ja meikkaaminen sekä joskus kauneusaiheiset youtube-videot.
Hän on käynyt lukion kuvataidelinjalla. Lukion jälkeen Meliina opiskeli vuoden Satakunnan ammattikorkeakoulussa tradenomin tutkintoa vuoden, mutta jätti koulun kesken koska ala ei kiinnostanutkaan ollenkaan.
Hän on tehnyt myös myyjän töitä opiskelujen ohella.

Meliina on aina ollut kiinnostunut kauneudenhoidosta, mutta oli siinä käsityksessä ettei alalla ole mahdollista työllistyä ja siksi ei ollut hakeutunut opiskelemaan alaa. Useamman vuoden mietittyään hän kuitenkin haki opiskelemaan kosmetologiksi Rauman WinNova:sta. Hän pääsi opiskelemaan unelmiensa alaa ja ensimmäistä kertaa hän tunsi, että koulu on oikeasti kivaa ja näin hän löysi oman juttunsa. Heti opiskelujen alussa hän sai puhuttua koulussa heille myös ripsienpidennyskoulutuksen. Ripsienpidennyskoulutuksen jälkeen hän alkoi tekemään koulun ohella iltaisin kauneus- ja terveyshoitolassa Leilassa pidennyksiä 2010-2011, myöhemmin siirtyi tekemään kotiin.
 Valmistuttuaan vuonna 2012 hän päätti muuttaa Turkuun. Meliina haki kahteen paikkaan töihin kosmetologiksi ja pääsikin molempiin. Hän valitsi työpaikakseen West Hairin hoitolan,joka sijaitsee Skanssissa. Siellä hän toimi kokopäiväisenä sopimusyrittäjänä.
Ajan myötä asiakaskunta alkoi muodostua ja vuoden jälkeen hän siirtyi kauneushoitolan vastaavaksi.
Meliina teki hoitolassaan paljon hoitoja ja erityisen paljon meikkauksia. Todellinen rakkaus meikkaamista kohtaan syntyi kun hän pääsi jotakin kautta tekemaan kuvauksiin meikkauksia.

Makeup: @meliinasavela 

Photographer: @saralehtomaa
Hair: @hairdosbysirkku
Model: @g_alexsis | @modelpointmodels Viime kesänä hän haki Helsinkiin opiskelemaan meikkaamista, koska halusi tehdä enemmän meikkaajan töitä. Samaan aikaan hän irtisanoutui West Hairista ja perusti oman pienehkön kotistudion, jossa hän tekee hoitoja, sokerointeja sekä meikkauksia. Hän on kokenut oman hoitolan käteväksi, koska voi sommitella oman aikataulunsa yhteen meikkauskeikkojen kanssa.

Meliina kertoo yrittäjyyden olevan rankkaa sillä kokoajan joutuu miettimään mistä seuraavan euron saa, mutta hän toteaa sen olevan kaiken vaivan arvoista. Hänen mielestä parasta työssään on asiakkaat ja heidän palautteensa. Meliina kertoo, että on ihanaa nähdä miten voi oikeasti auttaa asiakkaitaan iho ongelmissa hoidollisesti.
Meliina luettelee omaksi esikuvakseen hänen entisen opettajansa Krista Kaunisvirta-Varjon. Hän kuvailee Kristaa aina iloiseksi ja hänen olevan aivan mieletön tietopankki.

Make up: @meliinasavela 

Model: @kirsikaroliina 

Photographer: @saralehtomaa Valitsin Meliinan omaksi ammatilliseksi esikuvaksi, koska olen seurannut hänen instagramiaan, blogiaan ja youtube-videoita jo pitkään. Minusta Meliinasta huokuu ammattimaisuus sekä asiakaspalvelualttius sekä olen todella kiinnostunut meikkaamisesta ja hän on äärettömän taitava meikkaaja.

(Kuvat Meliinan instagramista https://www.instagram.com/meliinasavela/ ja teksti on kirjoitettu sosiaalisen median kautta tekemäni haastattelun pohjalta)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita, mutta muista hyvät käytöstavat! Julkaisen vain asialliset. Kiitos!:)